Košarka

Crnogorci kupuju Cibonu?

Cibona bi u skorijoj budućnosti mogla dobiti novog vlasnika ili vlasnika većeg broja klupskih dionica.

KK Cibona - Twitter

Prvi čovjek Mornara iz Bara Đoko Pavićević, tačnije grupacija čiji je prvi čovjek, pregovara o preuzimanju košarkaškog kluba Borac iz Čačka, ali i Cibone.

Pavićević zajedno sa svojim bratom Mihailom već godinama uspješno vodi Mornar. Klub iz Bara je u sezoni 2017./2018. postao prvak Crne Gore i prekinuo višegodišnju dominaciju Budućnosti, koja je baš te sezone osvojila naslov prvaka u ABA ligi, navodi “Index“.

Također, ove sezone se Mornar bori za plasman među prve četiri ekipe regionalnog natjecanja, a trenutno drži peto mjesto s istim omjerom (13-8) kao i četvrta Cedevita Olimpija.

S druge strane, Cibona je prošle sezone nakon pet godina postala 19. put prvak Hrvatske, ali već godinama unazad, tačnije od 2014. i osvajanja ABA lige, nije ni blizu trofeja u regionalnoj ligi.

Ove sezone je momčad Ivana Velića deveta na ljestvici, uz omjer od sedam pobjeda i 14 poraza.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh