Košarka

NBA igrač zaražen koronavirusom: “Bio sam uplašen i osramoćen”

Kompletna sportska javnost bila je šokirana objavom da je Francuz Rudi Gober (Rudy Gobert) zaražen koronavirusom.

Rudy Gobert - Ftw.usatoday.com

Upravo je saznanje o pozitivnom nalazu centra Jute džez bio razlog da NBA rukovodstvo prekine sezonu u najjačoj svjetskoj košarkaškoj ligi.

Osim Gobera, koronavirusom je zaražen i njegov saigrač Donovan Mičel (Donovan Mitchell). Prema navodima iz Sjedinjenih Američkih Država, Gober je dodirivao Mičela u svlačionici, prenosi “B92“.

Prethodno su američki mediji prenijeli da se Gober prilično neodgovorno ponašao u svlačionici, dodirujući rukama saigrače i njihove stvari uprkos upozorenjima da je i to jedna od načina širenja zaraze.

Napravio je Gober i neumjesan potez na konferenciji za medije, kada je pokušao da se našali, dodirnuvši rukom mikrofone i ostale uređaje koji su koristili novinari za snimanje.

Preplavile su me emocije čim sam saznao da sam zaražen koronavirusom, a uglavnom sam bio uplašen, napet i osramoćen. Želio bih da se izvinim svima koje sam potencijalno ugrozio, ali s druge strane ni ja nisam znao da sam zaražen. Bio sam nemaran i za moje ponašanje nema izgovora.

Nadam se da će vam ovo poslužiti kao upozorenje i da ćete koronavirus svi shvatiti ozbiljno. Uradit ću sve što mogu da svojim iskustvom edukujem druge i učinim da virus prestane da se širi – naveo je francuski košarkaš.

Portal “The Athletic” saopštio je da se Gober osjeća dobro i stabilno.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh