Košarka

Zmajevi odradili prvi trening u Rigi, povreda sjajnog košarkaša težak udarac za Latvijce

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u petak od 18:30 sati u gostima protiv Latvije igra prvi meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a Zmajevi su u Rigi odradili i prvi trening.

Trening Zmajeva u Rigi - Facebook

Nakon što su jučer otputovali u glavni grad Latvije, Zmajevi su jutros u Areni Riga odradili šuterski trening, dok će do prema planu do utakmice još dva puta trenirati.

Atmosfera u našem timu je na zavidnom nivou, optimimizam preovladava, a najvažnije je da su svi igrači zdravi i na raspolaganju selektoru Vedranu Bosniću, piše “SCsport“.

Podsjetimo, u konkurenciji za utakmicu su: Andrija Stipanović (Cedevita Olimpija), Filip Adamović (Mons), Miralem Halilović (Orleans), Muhamed Pašalić (Krka), Kenan Kamenjaš (Spars), Edin Atić (Mega Bemax), Milan Milošević (Aris), Adin Vrabac (Spars), Aleksandar Lazić (Primorska), Emir Sulejmanović (Bilbao), Sani Čampara (Sloboda), Amar Alibegović (Virtus Roma).

Istovremeno, problem je zadesio domaću selekciju koja neće moći računati na odličnog Žanisa Peinersa.

Prema pisanju latvijskih medija, medicinskim pregledima je ustanovljeno da nije potpuno zaliječio povredu i neće biti na raspolagnju Robertsu Štelmahesu.

Utakmicu možete pratiti u direktnom prenosu na Sportklubu 2.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh