Košarka

Sparsi osvojili historijski trofej

Prvi naslov u seniorskoj konkurenciji za tim s Grbavice

Ekipa Spars Realwayja je večeras u dvorani Novo Sarajevo na Grbavici stigla do naslova osvajača Kupa “Mirza Delibašić”, nakon što je u velikom finalu nadigrala Igokeu. Ovo je prvi državni trofej u seniorskoj konkurenciji.

Sparsi su potpuno zasluženo slavili rezultatom 93:85, a od samog početka se vidjelo da ekipa Nedima Džemića više želi pobjedu u ovom susretu, a taj voljni moment je i napravio prevagu.

Na odmor se otišlo s prednošću Spars Realwayja od 53:49.

Do kraja treće četvrtine prednost je još malo porasla, pa je u posljednju dionicu Spars Realway ušao s prednošću od 78:65.

Igokea na početku posljednje dionice prednost Sparsa u nekoliko navrata smanjuje na manje od 10 poena.

Na pet minuta prije kraja sjajan ritam hvata Igokein Kinan Evans (Keenan), te ubacuje nekoliko vezanih koševa i tako dovodi Igokeu na samo -3 (83:86).

Njegovu seriju prekida zakucavanjem Kenan Kamenjaš, a zatim Sparsi igraju i odličnu odbranu te čuvaju svoju prednost. Evans potom promašuje dvije otvorene trojke, a Spars odlazi na +7 (83:90).

Do kraja Sparsi ipak nisu imali problema da sačuvaju prednost i stignu do trofeja. Završilo je 93:85.

Sparse su do pobjede vodili Kenan Kamenjaš sa 19, te Darion Strong Mur (Moore) i Branislav Đekić sa po 18 poena. Sjajan je bio i Adin Vrabac, koji je možda odigrao i ključnu ulogu. Ubacio je 13 poena, ukrao tri lopte, uhvatio šest skokova i podijelio pet asistencija,prenosi Avaz.

Kod Igokee je 26 poena ubacio Evans.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh