Košarka

Veliko pojačanje: Amerikanac John Roberson dobio državljanstvo BiH

Savjet ministara BiH donio je odluku kojom se američki državljanin John Daniel Roberson prima u državljanstvo Bosne i Hercegovine, čime je prihvaćena preporuka Košarkaškog saveza BiH za ovog potencijalnog bh. reprezentativca u košarci.

No image - Haber.ba

Košarkaška reprezentacija BiH je na ovaj način dobila pojačanje na poziciji playmakera.

Roberson je prethodnu sezonu proveo u Rusiji, u ekipi Eniseyja gdje je igrao 30 minuta u prosjeku, što je najviše u toj ruskoj ekipi. Prosječno je postizao 14,5 poena, bio je drugi strijelac ekipe, a imao je 5,6 asistencija, te dva skoka. Svom veoma dobrom šuterskom učinku dodao je 1,1 ukradenu loptu u prosjeku.

U karijeri je igrao u mnogim evropskim klubovima poput Zlatoroga (Slovenija), Sodertaljea (Švedska), Atomeromua SE (Mađarska), Elan Chalona i ASVEL-a (Francuska), te Eniseyja (Rusija).

Ovaj 30-godišnji playmaker će na mjestu naturalizovanog igrača zamijeniti Alexa Renfroea koji je bio posljednji Amerikanac u bh. dresu.

Prije njega naturalizovani igrači u dresu naše reprezentacije su bili DJ Cooper, Zack Wright, JR Bremer, Henry Domercant, te Terrel Castle, piše “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh