Košarka

U čast Kobea Bryanta: Promijenjen način brojanja poena na predstojećoj All-Star utakmici

Čelni ljudi NBA lige odlučili su da promijene način brojanja poena na All-Star utakmici, saopštili su mediji u SAD.

Gianna Bryant s kćerkom - Twitter

Ove godine All-star vikend održat će se u Čikagu od 14. do 16. februara, a utakmica svih zvijezda na programu je posljednjeg dana. U čast tragično preminulog Kobea Bryanta, ali i svih koji su izgubili život u padu helikoptera 26. januara, NBA liga je spremila razne akcije.

Najveća promjena jeste mijenjanje formata All-star meča.

Timovi LeBron Jamesa i Giannisa Antetokounmpa nadigravat će se u tri četvrtine (po 12 minuta) i svaka četvrtina će početi od nule, odnosno rezultatom 0:0.

Na početku četvrte četvrtine sabrat će se rezultati iz prve, druge i treće dionice i poslije toga će se postaviti ‘konačan cilj poena’.

Kada se postavi ‘konačan cilj’, odnosno onoliko poena koliko ekipa treba da postigne da bi pobijedila na meču, timovi će igrati do trenutka do kojeg jedan od dva tima ne postigne zacrtanu cifru. Vrijeme nije važno, posljednja četvrtina može da traje pet minuta, a može i 25, sve zavisi ko prvi stigne do cifre.

Kako se postavlja konačan cilj/target? Kada se saberu poeni iz tri četvrtine, na taj broj će se dodati 24 poena u čast Kobea Bryanta koji je u karijeri, pored osmice, nosio broj 24.

Na primjer, ako rezultat poslije tri četvrtine bude 100:95, konačan cilj će biti 124 i prva ekipa koja dođe do tog broja postignutih poena pobijedit će na All-star utakmici.

Utakmica će imati i humanitarni karakter. Pobjednik svake od tri četvrtine dobit će 100.000 dolara, što znači da će ukupno 300.000 dolara biti donirano u humanitarne svrhe.

Pobjednik All-star utakmice dobit će 200.000 dolara i donirat će također u humanitarne svrhe, piše “SCsport“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh