Košarka

Jezivo: Šta je Kobeu Bryantu predviđeno još 2012. godine

“Kobe će poginuti u padu helikoptera”, napisao je tviteraš Noso još u novembru 2012. godine. Ta je poruka sada “iskopana” i širi se društvenim mrežama.

Gianna i Kobe Bryant - Nezavisne.com

Jedan od najboljih američkih košarkaša svih vremena Kobe Bryant (41) poginuo je u padu helikoptera u Calabasasu, gradu u američkoj saveznoj državi Kaliforniji, piše “Večernji“.

Iako se isprva mislilo da je poginulo pet osoba, šerif Alex Villanueva na konferenciji za medije otkrio je kako je poginulo devet osoba. Pilot i osam putnika. Da tragedija bude još veća, s Bryantom je poginula i njegova 13-godišnja kći Gianna Maria Onore.

Kobe Bryant četvrti je najbolji strijelac u historiji NBA lige i peterostruki prvak s Los Angeles Lakersima. U aprilu 2016. godine odigrao je svoju posljednju NBA utakmicu, a vodstvo Lakersa odlučilo je umiroviti oba broja, 8 i 24, koja je nosio tokom 20-godišnje karijere.

S američkom reprezentacijom osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine te četiri godine kasnije u Londonu.

Karijeru je završio u aprilu 2016. godine, a odigrao je 1346 utakmica i oborio niz rekorda. Sa 33.643 postignuta koša nalazi se na četvrtom mjestu ljestvice svih vremena, a ispred njega su samo Kareem Abdul-Jabbar (38.387), Karl Malone (36.928) i LeBron James (33.655). Upisao je i 7047 skokova i 6306 asistencija.

A sada je na Twitteru otkrivena jeziva poruka ljubitelja košarke za kojega se tvrdi da je predvidio smrt slavnog košarkaša. “Kobe će poginuti u padu helikoptera“, napisao je tviteraš Noso još u novembru 2012. godine.

Ta je poruka sada “iskopana” i širi se društvenim mrežama. Tviteraš je ovu poruku objavio nakon što je Kobe Bryant svojem tadašnjem suigraču Steveu Blakeu u šali ponudio da mu posudi helikopter kojim se često koristi.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh