Košarka

Kobe i Vanessa Bryant imali dogovor da ne lete helikopterom zajedno

Nije poznato zašto su to supružnici Brajant dogovorili, ali sama pomisao da su imali neku slutnju izaziva jezu.

Kobe i Vanessa Bryant - Instagram

Prema pisanju američkih i britanskih medija, Kobi Brajant, koji je zajedno sa kćerkom Đijanom i još sedam osoba izgubio život u helikopterskoj nesreći, imao je raniji dogovor sa suprugom Vanesom da nikada ne lete zajedno helikopterom. Nije poznato zašto su to supružnici Brajant dogovorili, ali sama pomisao da su imali neku slutnju izaziva jezu.

Par je u braku od 2001. godine, ali prema Peopleu, Vanesa nije sa mužem letjela helikopterom koji je Brajant koristio kako bi imao praktičnije kretanje u Los Anđelesu. Kobi je jedini koristio usluge pilota Ara Zobajana, koji je poginuo zajedno sa košarkaškom zvijezdom u nedjeljnoj nesreći.

Inače, Brajant je ranije govorio o svojoj upotrebi helikoptera, rekavši da je ovim prijevozom izbjegavao saobraćaj u često zakrčenom gradu.

– Sjedio sam u vozilu i čekao u zakrčenom saobraćaju. Morao sam smisliti način na koji bih još mogao trenirati i usredotočiti se na ono što je moj posao, ali i uštedjeti vrijeme. Tada sam se odlučio za helikopter kako bih mogao da odem i da se vratim za 15 minuta – rekao je Brajant prije dvije godine, piše “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh