Košarka

LeBron James: “Kobe, nastavit ću tvojim putem, daj mi snage s nebesa”

Cijeli svijet tuguje zbog pogibije i preranog odlaska Kobea Bryanta, ali među onima kojima je najteže svakako je LeBron James.

No image - Haber.ba

Košarkaš Los Angeles Lakersa imao je posebnu vezu s Bryantom, a noć prije njegove pogibije prestigao ga je na listi najboljih strijelaca NBA lige svih vremena. Tu noć James je igrao u patikama na kojima je pisalo “Mamba zauvijek”.

Vijest o pogibiji prijatelja, kao i ostatak ekipe u kojoj je Bryant igrao 20 godina saznao je u avionu.

James je napisao oproštajnu poruku za Bryanta na Instagramu i obećao da će nastaviti njegovim putem.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

I’m Not Ready but here I go. Man I sitting here trying to write something for this post but every time I try I begin crying again just thinking about you, niece Gigi and the friendship/bond/brotherhood we had! I literally just heard your voice Sunday morning before I left Philly to head back to LA. Didn’t think for one bit in a million years that would be the last conversation we’d have. WTF!! I’m heartbroken and devastated my brother!! ?????. Man I love you big bro. My heart goes to Vanessa and the kids. I promise you I’ll continue your legacy man! You mean so much to us all here especially #LakerNation?? and it’s my responsibility to put this shit on my back and keep it going!! Please give me the strength from the heavens above and watch over me! I got US here! There’s so much more I want to say but just can’t right now because I can’t get through it! Until we meet again my brother!! #Mamba4Life❤️?? #Gigi4Life❤️??

Objavu dijeli LeBron James (@kingjames)

Nisam spreman, ali idemo. Čovječe sjedim ovdje i pokušavam napisati nešto, ali svaki put kada pokušam počnem plakati i mislim na tebe, nećakinju Gigi i prijateljstvo, vezu, bratstvo koje smo imali. Doslovno sam čuo tvoj glas u nedjelju ujutro, prije nego što sam krenuo iz Philadelphije nazad u Los Angeles. Nisam mislio da će to biti zadnji razgovor koji smo imali. Srce mi je slomljeno moj brate. Čovječe… Volim te, veliki brate. Svim srcem sam uz Vanessu i djecu. Obećavam da ću nastaviti tvojim putem. Svima nam mnogo značiš, a posebno naciji Lakersa. Moja je dužnost da stavim to na svoja leđa i nastavim dalje. Molim te daj mi snage s nebesa i pazi na mene. Mnogo toga još želim da kažem, ali ne mogu, nemam snage. Dok se ne sretnemo ponovo, moj brate. Mamba zauvijek. Gigi zauvijek“, napisao je James, piše “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh