Košarka

Košarkaš nokautirao sudiju

Košarkaš Univerziteta Ilinoj Kofi Kokburn nokautirao je sudiju proslavljajući koš koji je postigao u meču protiv Mičigena u američkoj univerzitetskoj NCAA ligi.

košarkaška utakmica- Youtube- Screenshot

Robusni centar sa Jamajke, koji je visok 213 centimetara i težak 133 kilograma, slučajno je laktom udario arbitra Luisa Gerisona, prenose američki mediji.

Nakon udarca, sudija je ostao na zemlji s oslonjenim rukama i koljenima i pognute glave, prenosi “Avaz“.

Ljekari ekipe Ilinoja ukazali su pomoć Gerisonu, koji je iz predostrožnosti prebačen u bolnicu. Kokburn je sa 19 poena, deset skokova i četiri blokade predvodio Ilinoj do pobjede od 71:62. Poslije meča, na Twitteru je uputio izvinjenje sudiji Gerisonu.

“Iskreno mi je žao zbog onoga što se desilo sudiji Gerisonu. On je divna osoba, nadam se da mu je dobro”, napisao je Kokburn.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh