Košarka

Simultanka Hardena: Ubacio 60 poena Atlanti i postao četvrti igrač u historiji koji je to učinio četiri puta

Na NBA parketima odigrane su tri utakmice, a noć je obilježio sjajni Džejms Harden (James) koji je još jednom pokazao da je jedan od najboljih košarkaša današnjice.

James Harden - Sport.ba

Popularni “Brada” je svom Hjustonu donio pobjedu nad Atlantom rezultatom 158-111, što je bio jedan od najubjedljvijih poraza “Hawksa” u historiji franšize,prenosi Avaz.

Harden je na parketu proveo nešto više od 30 minuta, ali mu to je bilo dovoljno da izrešeta Atlantu i ubaci im 60 poena, od čega čak osam trojki, a tome je dodao tri skoka i osam asistencija.

Harden je tako postao tek četvrti igrač u historiji NBA lige koji je četiri puta postigao 60 poena.

Ispred njega su još legendarni Vilt Čemberlen (Wilt Chamberlain), Kobi Brajant (Kobe Bryant) i Majkl Džordan (Michael Jordan).

Vrijedi istaknuti da su u ostalim utakmicama trijumfe zabilježili Filadelfija protiv Indijane, te Milvoki protiv Šarlota.

Inače, večeras će ponovo na parket i naš Džanan Musa. Njegov Bruklin dočekuje Majami. Prema Mozzartu koeficijent na Netse je 2.50, dok je na Majami 1.65.

https://www.youtube.com/watch?v=jKMtbkzqHq0


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh