Košarka

Amerikanci doživjeli prvi poraz s NBA igračima još od 2006. godine

Košarkaška reperzentacija Sjedinjenih Američkih Država doživjela je prvi poraz na pripremama za Svjetsko prvenstvo u Kini koje počinje naredne sedmice rezultatom 98:94.

No image - Haber.ba

Ovo je bio prvi poraz SAD-a u s NBA igračima još od 1. septembra kada su u polufinalu Svjetskog prvenstva poraženi od Grčke. Ovaj susret je, baš kao i onaj nedavno, pratilo čak 52.000 navijača, a na kraju je historijsku pobjedu ostvarila reprezentacija Australije, prenosi “Klix“.

Sredinom treće dionice Amerikanci su imali deset poena razlike, ali su Kenguri nakon toga zaigrali puno bolje i do kraja meča uspjeli su preokrenuti rezultat i stići do pobjede.

Najefikasniji igrač na meču bio je domaći igrač Mills koji je ubacio 30 poena, dok je Kemba Walker kod SAD-a ubacio 22 poena.

Amerikanci će na Svjetskom prvenstvu u košarci prvo igrati protiv Češke, a oni su smješteni u grupi E sa Turcima i Japancima, dok će se Australija u grupi H nadmetati sa Kanadom, Senegalom i Litvanijom.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh