Košarka

Ognjen Kuzmić: Košarkaš Zvezde se bori za život nakon stravične nesreće kod Banja Luke

Ognjen Kuzmić. Košarkaš čija biografija mnogo može da posluži mlađim generacijama, sada je u bolnici zbog teških povreda u saobraćajnoj nesreći.

Ognjen Kuzmić - RTS.rs

A samo koji sat, koji dan prije nje, sve je izgledalo kao da je na novom, sjajnom početku. Srbijanski centar se nedavno vratio u KK Crvena zvezda sa kojom je potpisao ugovor pošto je 2017. napustio Mali Kalemegdan. Kako još uvijek nije imao klupske obaveze jer je vrijeme odmora, Kuzmić je u Republici Srpskoj provodio dane.

Tamo se i dogodio stravični sudar u kom je košarkaš teško povrijeđen najprije odvezen u UKC Republike Srpske, a potom helikopterom prebačen u Beograd, piše “Blic“. U sudaru je košarkaš doživio prelom obje vilice i grudnog koša, zbog čega je medicinskim putem uveden u komu.

Sa košarkaškog aspekta, već je Kuzmić imao težak period koji je sada produbljen. Zbog ozbiljnih povreda nije uspio da se maksimalno iskaže u Real Madridu iako je došao do trofeja Eurolige, ali je uslijedio povratak u Zvezdu koji je trebalo da predstavlja “novi euroligaški početak” za njega.

Kuzmić je profesionalnu karijeru započeo u Borcu iz Banjaluke, da bi zatim nastupao za finske timove Korihait i Korikobrat. Vratio se na naše prostore i pojačao Čelik iz Zenice, iz kog je 2011. prešao u Malagu.

Tada su došli bolji dani za Ognjena Kuzmića iako je većinu vremena u Španiji proveo na pozajmicama u Aksarkviji i Huventudu. Naime, naš centar je izašao na NBA draft 2012. kada je izabran kao 52. pik druge runde od strane Golden State Warriorsa.

Zaboravljen od mnogih koji su se ponašali u stilu “daleko od očiju, daleko od srca” – primjećen je od onih koji čine elitu. I, dobio je šansu da zaigra za “ratnike”, nastupao je i za razvojni tim Santa Cruz Warriors. Željan veće minutaže, Ognjen Kuzmić se 2015. vratio u Evropu i zadužio opremu Panatinaikosa.

Potom je uslijedio veliki dolazak u Crvenu zvezdu u kojoj je proveo jednu sezonu, pa prešao u Real. Pošto mu je istekao ugovor sa “kraljevskim klubom”, Kuzmić je početkom jula i zvanično postao igrač Zvezde sa kojom je 2017. osvojio triplu krunu, ABA ligu, Superligu i Kup Radivoj Korać. Sem toga, može da se pohvali trofejem NBA lige i Eurolige, a osvojio je još i Razvojnu ligu i bio u trećem defanzivnom timu tog takmičenja.

Sa reprezentacijom Srbije je 2017. godine osvojio srebro na Evropskom prvenstvu u Turskoj. Igranje za nacionalni tim Srbije bilo je ostvarenje sna za centra koji je u maju 2013. godine odbio poziv KS Bosne i Hercegovine da se priključi pripremnom kampu za Eurobasket te godine, da bi u junu 2014. stigao prvi poziv Aleksandra Đorđevića.

Prije nešto manje od godinu dana Kuzmić je u Doboju proslavio i vjenčanje sa dugogodišnjom djevojkom Tomišom Mone koju je upoznao tokom igranja u inostranstvu što je podijelio na svom Instagram nalogu na kome često objavljuje porodične fotografije.

Karijera protkana padovima i povredama – nekoga bi uplašila. Ali, ta ista karijera je protkana i uspjesima za sva vremena, od domaćih, preko euroligaških, do NBA titula i nastupa za državu koju nosi u srcu.

Zato je “Kuz” u srcima mnogih, koji se nadaju da će i iz ovog pada uspjeti da se podigne i vine pod obruče.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh