Košarka

Mirza Teletović otvoreno: “Bilo mi je dosadno igrati u NBA, ne razumijem mlade igrače koji idu tamo”

Bivši reprezentativac BiH i sadašnji predsjednik Košarkaškog saveza BiH Mirza Teletović, izjavio je da je tokom karijere više uživao igrajući u Euroligi i španskom prvenstvu nego u NBA.

Mirza Teletović - SCsport.ba

Teletović je u najjačoj ligi svijeta igrao za Brooklyn, Pheonix i Milwaukee od 2012. do 2018. godine, kad se penzionisao, piše “SCsport“.

Bilo mi je jako dosadno, jer ako tad nisi igrao za Golden State ili Cleveland nije imalo smisla takmičiti se tamo. U pitanju jeste najjača liga, igraš protiv najboljih igrača, i to je sjajno iskustvo, ali mnogo je uzbudljivije igrati u Euroligi“, kazao je Teletović u intervjuu za “Radio Vitorija”.

Sjajni šuter je u Evropi tokom šest sezona branio boje Baskonije sa kojom je dvaput bio šampion Španije, a tri puta osvajao Superkup.

Borili smo se za Kup Kralja, Final four Eurolige, domaće prvenstvo, a u NBA za šta se boriš? Ponavljam, meni je mnogo bolje bilo u Euroligi i Španiji, nego tamo“.

Nikola Mirotić nedavno je odlučio da se iz NBA vrati na Stari kontinent i obuče dres Barcelone.

Bit će sve više takvih primjera. Ne razumijem mlade igrače koji odluče da odu u NBA u to doba, iako znaju da će prve tri godine biti na klupi ili igrati u G ligi…“, zaključio je Teletović.

Nekadašnji krilni centar odigrao je ukupno 343 utakmice u NBA, a karijeru je završio u 33. godini.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh