Košarka

Za povrijeđene igrače Warriorsi spremni platiti više od 400 miliona dolara

Dvojica ponajboljih košarkaša svijeta zakoračit će idućeg mjeseca povrijeđeni na tržište slobodnih igrača u NBA ligi. A uprkos teškim povredama, njihov aktuelni klub Golden stejt voriorsi pokušat će ih zadržati po svaku cijenu, makar to značilo i ponuditi im maksimalne ugovore.

– Prema mojim saznanjima i razgovorima sa ljudima iz organizacije Voriorsa, njihova je namjera da ponude maksimalne petogodišnje ugovore Kevinu Durantu i Kleju Tompsonu (Klay Thompson) – izjavio je ESPN-ov košarkaški ekspert Brajan Vindorst (Brian Windhorst),prenosi Avaz.

Voriorsi su pretrpjeli senzacionalan poraz u ovogodišnjem finalu NBA plej-ofa protiv Toronto reptorsa (2:4 u pobjedama). Što je još gore, njihove dvije velike uzdanice, uz Stefena Karija (Stephen Curry) svakako vodeći igrači “Ratnika”, fantastični šuteri Durant i Tompson, zadobili su teške povrede.

Bek Tompson (31) u šestoj utakmici finala postigao je 30 poena prije nego što je bio prisiljen napustiti parket zbog povrede ligamenata i očekuje ga višemjesečna pauza. Prethodno se u petom meču povrijedio krilni igrač Durant (31), koji je operisao Ahilovu tetivu te je pitanje da li će uopće zakoračiti na parket u idućoj sezoni.

Međutim, “Ratnici” su odlučni da na okupu sačuvaju ekipu koja je u posljednjih pet godina igrala isto toliko finala te osvojila tri titule (2015, 2017, 2018).

Prema NBA propisima, “Ratnici”, kao matični klub, obojici igrača mogu ponuditi ugovore na po pet godina s tim da je Durant dobio 221 milion dolara, a Tompson 190 miliona.

Ova bi dva ugovora drastično podigla troškove Voriorsa, ali bi oni to mogli podnijeti jer sele iz Oklenda u novu dvoranu u obližnjem San Francisku, što će značajno povećati prihode kluba. Nova dvorana, “Chase Center”, imat će kapacitet od 18.000 mjesta.Četiri puta je Durant bio najbolji strijelac NBA lige.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh