Košarka

Vladimir Stanković: Stara jugoslovenska škola košarke rađa šampione

Branislav Mitković, moj školski drug koji već 27 godina živi s porodicom u Melburnu, pozvao me da budem njegov gost u Beogradu. U legendarnom restoranu “Madera” upriličio je nekoliko sastanaka sa svjetski poznatim imenima. Jedno od najpriznatijih imena u svijetu košarke je tu.

Na dogovoreni ručak stiže Vlada Stanković, poznato novinarsko ime u košarkaškom svijetu. Autor je specijalnih edicija koje je naručila Evropska košarkaška federacija, posvećenih značajnim svjetskim košarkaškim događanjima. Lični je prijatelj velikih trenerskih imena u Evropi i svijetu. Osnivač je i urednik svjetski poznatog magazina “Koš“.

Stanković je nekoliko decenija živio u Barceloni, bio je i ostao jedan od najvažnijih ljudi Evropske košarke. U opuštenom razgovoru, između ostalog, dotakli smo se njegove saradnje s legendarnim trenerima s naših prostora, ali i svijeta. Naravno, sjetio se košarkaških čarobnjaka, reprezentativaca Jugoslavije, ali se i osvrnuo na trenutno stanje košarke u regionu. Govorio je i o final four-u Vitoriji te igračima s naših prostora u NBA ligi.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh