Košarka

Odluka pada u majstorici: Vipersi zaustavili Džanana Musu i Netse

Long Island Netsi ipak nisu uspjeli pobijediti i u drugom meču finala razvojne G lige. Rio Grande Valley Vipersi slavili su na svom parketu sa 127:116 i tako izjednačiti u seriji na 1-1.

Džanan Musa - Twitter

Domaći košarkaši su znali da najveća prijetnja dolazi od Džanana Muse te su ovog puta posvetili posebnu pažnju bh. košarkašu. Musa je bio dobro čuvan tokom meča, limitiran je na svega 13 poena (šut 4-16), tome je pridodao 6 skokova i 2 asistencije.

Što se samog meča tiče, Vipersi su imali opipljivije vodstvo cijelo vrijeme. Netsi su uspjeli smanjiti na dva poena razlike (107:109) pet minuta prije kraja, ali za nešto više od toga nisu imali snage, piše “SCsport“.

Fenomenalnu partiju u redovima pobjedničkog tima ostvario je Isaiah Hartenstein, koji je upisao 33 poena i 13 skokova. Najefikasniji kod Long Islanda bio je Theo Pinson (32 poena, 11 skokova).

Odluka o prvaku tako će pasti u majstorici, koja će biti odigrana u Island Federal Credit Union Areni (na terenu Long Islanda) u noći između 12. i 13. aprila.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh