Košarka

Zvanično saopštenje LA Lakersa: “Kraj sezone za LeBrona Jamesa”

Najbolji košarkaš svijeta i član ekipe LA Lakersi LeBron James završio je s igranjem utakmica u ovoj sezoni, a iz tabora ovog kluba potvrđeno je da King neće igrati do kraja sezone kako bi zaliječio povredu prepona.

LeBron James - Twitter

Čelni ljudi Lakersa odlučili su da je za ekipu, Jamesa i budućnost kluba najbolje da on preskoči posljednjih šest utakmica, a sve s ciljem kako bi se maksimalno posvetio procesu oporavka prepone i kako bi sljedeću sezonu dočekao što je moguće spremniji, prenosi “Klix

Poslije konsultacija s timskim ljekarima i medicinskim osobljem, odlučili smo da James ne igra u ostatku sezone. To će mu omogućiti da se u potpunosti oporavi, a to je najbolje za buduće uspjehe, kako njega, tako i Lakersa“, navodi se u saopštenje kluba.

Lakersi ni ove sezone nisu uspjeli izboriti plasman u play-off, iako je to bio glavni cilj dolaskom Jamesa, a do kraja ove sezone odigrat će još šest utakmica. James je potvrdio da će biti podrška ekipi i da će putovati s njima na gostovanja New Orleansu i Oklahomi.

Bivši košarkaš Miamija i Clevelanda u ovoj sezoni je odigrao 55 mečeva, a u prosjeku je postizao 27,4 poena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh