Košarka

Sada je službeno: LeBron James propušta doigravanje prvi put nakon 14 godina

BROOKLYN NETS sinoć su na gostovanju pobijedili Los Angeles Lakerse 111:106 i tako ih službeno eliminirali iz borbe za doigravanje.

LeBron James - Twitter

LeBron James tako će propustiti prvo NBA doigravanje još od 2005., što je bila njegova druga sezona u ligi. Sada je u 16. godini.

Već mjesec dana svi su bili svjesni da Lakersi neće ući u doigravanje. LeBron je ovo ljeto stigao u L.A. i iako se nije očekivalo da s mladim suigračima već ove sezone može napasti naslov, nitko nije očekivao da neće ući u play-off, piše “Index.hr“.

Od ozljede LeBrona Lakersi se nikada nisu oporavili

Sve je dobro krenulo za Lakerse ove sezone. Bili su na omjeru 20-14 i držali četvrto mjesto Zapadne konferencije. A onda se dogodila utakmica na Božić protiv Golden Statea u kojoj je James istegnuo prepone i propustio 17 uzastopnih utakmica, što je bila najdulja pauza zbog ozljede u njegovoj karijeri. LeBron se poslije toga vratio, ali Los Angeles Lakers su nakon All-Star vikenda upisali samo tri pobjede uz 12 poraza.

L.A. će ipak vidjeti play-off košarku ove sezone jer će gradski rivali Clippers vjerojatno ući u doigravanje, samo je pitanje s kojim omjerom. Jučer su pobjedom protiv Cleveland Cavaliersa 110:108 stigli na omjer 43-30, što je za 12 pobjeda bolji učinak od Lakersa.

LeBron je tako potratio svoju 16. sezonu u NBA ligi. Ima 34 godine i čelnici Lakersa hitno moraju dovesti još barem jednu NBA zvijezdu u franšizu kako bi imali šanse ući u doigravanje, a kamoli pokušali osvojiti naslov.

Anthony Davis, Kevin Durant, Kawhi Leonard, Kyrie Irving, Jimmy Butler i Kemba Walker samo su neke zvijezde koje će biti slobodne sljedeće ljeto. Lakersi imaju mjesta za dvojicu od njih, ali je pitanje hoće li ih i potpisati. Davisa će Pelicansi pokušati trejdati u Istočnu konferenciju, Durant i Leonard ne žele igrati s LeBronom, Irving je otišao iz Clevelanda kako ne bi igrao s Jamesom. Butler i Walker su realnije opcije, ali su kvalitetom ispod nabrojanih igrača.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh