Košarka

Musa o saigraču: “Još u reprezentaciji smo lomili koplja”

Rodions Kurucs, izbor New Jersey Netsa u drugoj rundi prošlogodišnjeg drafta, impresionirao je ligu svojim sjajnim nastupima ove sezone. Iako se očekivalo da bude totalno izvan plana, Kurucs je za kratko vrijeme uspio da se izbori za minutažu i bilježi u prosjeku 21 minutu po utakmici i 8.8 poena po utakmici.

Džanan Musa - NBA.com

U New Jerseyu je on doživljen kao veliko iznenađenje a nakon što je njegov agent otkrio da je Kurucsa od početka vidio u New Jerseyu zbog specifičnog stila igre, o njegovom talentu je govorio i Musa, s kojim je skupa draftovan.

“Čim su ga draftovali, znao sam ko je i kakav je kvalitet. Igrali smo protiv Latvije kao juniori. Nismo ga ranije znali, ali nas je uništio u toj utakmici. Ubacio nam je 20-30 poena, nekih osam puta je zakucavao protiv nas i bilo nam je čudo da je takav igrač relativno nepoznat”, kazao je Musa o svom saigraču.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh