Košarka

Double-double Nurkića u gostujućoj pobjedi Portlanda nad Brooklyn Netsima

Portland Trail Blazersi upisali su gostujuću pobjedu protiv Brooklyn Netsa rezultatom 113:99. Najzaslužniji za trijumf ekipe iz Oregona bio je Jusuf Nurkić, koji je odigrao zaista fantastičnu utakmicu.

Jusuf Nurkić - Bsndenver.com

Bh. centar proveo je na parketu 28 minuta, a meč je završio s double-double učinkom učinkom od 27 poena, 12 skokova i tri blokade.

Iako se čini da su Blazersi lagano ostvarili pobjedu, gosti iz Oregona slomili su otpor Netsa tek u posljednjih pet minuta. Domaćini su tokom meča u nekoliko navrata sustizali razliku, ali na kraju ipak su poraženi napustili parket.

U redovima Portlanda istakli su se još i CJ McCollum sa 21 poenom i 6 skokova, a odličan debi za goste imao je i turski centar Enes Kanter sa 18 poena i 9 skokova, piše “Avaz“.

Kod domaćina najefikasniji bio je Allen Crabbe sa 17 poena, dok je Ed Davis dodao 15.

Portalnd je trenutno četvrti na Zapadu s omjerom 35-23, dok su Netsi šesti na Istoku s 30-30.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh