ODGOVORNOST! - #ostanikuci - #ostanidoma
Košarka

Dogovor s Općinom Centar: Jusuf Nurkić gradi sportsku dvoranu na Koševskom Brdu u Sarajevu

Sportsko-rekreativni centar, za čiju investiciju je zainteresovan naš proslavljeni NBA košarkaš Jusuf Nurkić, bit će izgrađen na Koševskom brdu, na uglu ulica Antuna Hangija i Maria Mikulića.

Jusuf Nurkić - Scsport.ba

Tim povodom je načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić sa saradnicima danas je posjetio lokaciju na kojoj je planirana izgradnja sportske dvorane sa pratećim sadržajima. Načelnik Ajnadžić uručio je pisani odgovor Općine Centar poznatom privredniku Nihadu Imamoviću, koji je ovlašten da zastupa Jusufa Nurkića. U pismu stoji da se načelnik Ajnadžić, imajući u vidu sveukupni društveni značaj sporta koji pored takmičarskog ima važan vaspitni, zdravstveni, kulturni i socijalni karakter, zahvaljuje na inicijativi i daje punu podršku realizaciji prezentiranog projekta, što ima za krajnji cilj povećanje broja mladih koji se bave sportom, kao i podršku razvoju vrhunskog sporta, piše “SCsport“…

Imamović je ovom prilikom pohvalio administraciju Općine Centar na veoma brzom i ekspresnom odgovoru na upućenu inicijativu za gradnju sportskog kompleksa.

Nedugo nakon što je Nurkić izrazio želju da gradi savremeni sportski objekat na nekoj od lokacija u ovom gradu, predstavnici Općine Centar su mi u rekordnom vremenskom roku, kao prva jedinica lokalne samouprave u Kantonu Sarajevo, ponudili pet mogućih lokacija za ovu namjenu, od čega je odabrana ova na Koševskom brdu kao najprihvatljivija. Prostorne mogućnosti ove lokacije su takve da je moguće uz planirani sportski kompleks graditi i objekte sa pratećim sadržajima”, kazao je Imamović.

Regulacionim planom “Koševsko brdo” stvoreni su planski preduslovi da je na ovoj građevinskoj parceli, čiji je nosilac prava raspolaganja Općina Centar, površine 1.492 metra kvadratna, moguće graditi objekat u funkciji sporta i rekreacije površine od 2.650 metara kvadratnih sa minimalno 40 parking mjesta.

Načelnik Ajnadžić je ovom prilikom kazao da će Općina Centar Nurkiću ponuditi i zemljište za izgradnju objekta za potrebe smještaja talentovane djece koja dolaze iz svih krajeva Bosne i Hercegovine u planiranu košarkašku akademiju.

U ovom slučaju imovinsko-pravne odnose moguće je realizovati na dva načina. Općina Centar može svoje zemljište da proda Jusufu Nurkiću za pomenutu namjenu, za što će biti raspisan javni poziv za javnu licitaciju ili da Općina Centar ustupi ovo zemljište za izgradnju sportsko-rekreativnog centra pod uslovom da ona ima vlasnički udio u objektu i da bude dio upravljačkih struktura budućeg centra”, objasnio je Ajnadžić.

Načelnik Ajnadžić je posebno naglasio namjeru općinske uprave da gradi nove sportske, kulturne i druge sadržaje javnog karaktera od interesa za građane na područjima gdje postoji veliki interes stanovnika za takve sadržaje i u tom smislu Ajnadžić planira disperziju u izgradnji objekata ovakvog karaktera na svim dijelovima općine gdje za to postoje prostorne mogućnosti.

Današnjem obilasku su također prisustvovali i savjetnik načelnika za investicije Mustafa Resić i pomoćnik načelnika za imovinsko-pravne poslove i katastar nekretnina Općine Centar Damir Konjičanin.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh