Košarka

Kod bivšeg reprezentativca BiH u krvi pronađen kokain

Agencija za antidoping kontrolu Bosne i Hercegovine je u uzorku košarkaša Dine Hodžića, bivšeg igrača KK Spars , sarajevske Bosne i bivšeg reprezentativca BiH pronašla benzoylecgonin, odnosno metabolit zabranjene supstance kokain, koji je svrstan u grupu “S6. Stimulansi”, kao netipični stimulans.

Dino Hodžić - Fokus

Ovime je utvrđeno kršenje člana 2.1 Svjetskog antidoping kodeksa (Prisustvo zabranjene supstance ili njenih metabolita ili markera u uzorku sportiste), piše Fokus.

Uzorak za analizu je prikupljen 13. februara 2016. godine u Sarajevu na košarkaškoj utakmici između KK Spars i KK Varda HE.

Košarkaš je obavješten o pravu na analizu “B” uzorka, kojeg se odrekao pisanim putem.

O ovom prekršaju je obaviješten Košarkaški savez Bosne i Hercegovine, koji je nadležan za vođenje postupka i izricanje mjera za kršenje antidoping pravila iz Svjetskog antidoping kodeksa.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh