Fudbal

Ibrahimović ni s kim nije “zaratio” kao s njim: Uništio mi je snove, rekao sam mu da nema mu** i da se osramotio pred Murinjom

On je fantastičan stručnjak, a osoba? Nemam komentara. On nije čovjek, to je sve što imam reći, poručio je Ibrahimović

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena Zlatan Ibrahimović za vikend je okačio kopačke o klin i završio svoju veliku igračku karijeru.

Iako je spekulisano da će u Moncu nakon Milana, Ibrahimović je odlučio otići u penziju. U zasluženu penziju su ga ispratili brojni sadašnji i bivši saigrači, treneri, klubovi, sportisti širom svijeta…

Zlatanovu karijeru pamtit ćemo po spektakularnim golovima, fudbalskim majstorijama, ali i sukobima. Nije mu bilo strano ući u sukob, ali ni s kim nije “zaratio” kao s Pepom Gvardiolom (Guardiola).

Njegova filozofija
Njih dvojica su sarađivala u Barceloni. Gvardiola je pokorio Evropu, a onda u ljeto 2009. odlučio dovesti Ibrahimovića iz Intera za rekordnih 70 miliona eura.

Ibrahimović je odlično krenuo na Nou Kampu. Nemilosrdno je tresao protivničke mreže, a onda ga je Gvardiola prebacio na krilo.

Ibrahimović: Nije se slagao s Gvardiolom. Twitter

Mesi (Lionel Messi) je zauzeo mjesto u vrhu napada, a Ibrahimović je prebačen na krilo gdje se nije snašao. S vremenom su tenzije između njega i Gvardiole samo rasle.

– Gvardiola je uništio moje snove u Barceloni. Zašto bih uopće slušao te njegove filozofije? Uvijek su to napredne gluposti o krvi, znoju, suzama i takvim stvarima. Ne želi sebi priznati da ima problem – rekao je Ibrahimović.

Šveđanin bh. korijena se prisjetio situacije nakon što je Žoze Murinjo (Jose Mourinho) s Interom nadigrao Gvardiolinu Barcelonu.

– Gledao me kao da je to moja krivica, osjećao sam se kao smeće. Buljio je u mene kao da sam vanzemaljac. Tu sam se pogubio, pomislio sam “evo mog neprijatelja, češka se po toj ćelavoj glavi”.

Gvardiola je beskičmenjak
Rekao sam mu da može ići dođavola, da nema mu** i da se osramotio pred Murinjom. Potpuno sam izgubio razum. Možda biste očekivali da će vam Gvardiola uzvratiti, ali on je, ustvari, kukavica i beskičmenjak. Otišao je bez riječi – prisjetio se Ibrahimović.

Zlatan je rekao da je Gvardiola jedan od najboljih trenera na svijetu, ali da s njim nikad više ne bi sarađivao.

– On je fantastičan stručnjak, a osoba? Nemam komentara. On nije čovjek, to je sve što imam za reći – rekao je Ibrahimović.

Podsjetimo, Zlatan je u dresu Barcelone odigrao 44 utakmice, a postigao je 22 pogotka i zabilježio 13 asistencija.

Kasnije je otišao u Milan, a nakon Milana je još igrao za PSG, Mančester junajted i La Galaksi, prije nego se vratio na San Siro.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh