Fudbal

Prosinečki: “Nije vijest da je neko dao tri gola, nego da se Hadžibegić posvađao”

Bivši selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine i legenda hrvatskog nogometa Robert Prosinečki u velikom intervjuu za Večernji list govorio je i o Zmajevima koji su imali polovičan uspjeh na početku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Robert Prosinečki - SCsport.ba

Kao i nekoliko puta do sada, Prosinečki je govorio o medijima koji su, po njegovom mišljenju, gotovo identični u svim državama bivše Jugoslavije.

“U biti mediji vole pisati o glupostima, ili o spektaklu. Vama nije vijest da je neko dao tri pogotka, već ko je izašao negdje. Na portalima se puno piše o takvim stvarima. Na svim je portalima glavna vijest kako se Faruk Hadžibegić svađa s publikom”, rekao je Prosinečki za Večernji.hr pa potom dodatno pojasnio svoje stavove:

“Ne znam šta mi to govori. Ne piše se o tome kako je BiH igrala. Ne pričamo o konkretnim stvarima. Puno je portala i voli se pisati o tome. Važnija je vijest od, recimo, pobjede 2:0.”

Podsjetimo, Hadžibegić je ušao u verbalni sukob s dijelom bh. navijača nakon utakmice protiv Slovačke. Navijači su tražili od Hadžibegića da pokaže autoritet i vrati iz svlačionice Edina Džeku, Radeta Krunića i Amera Gojaka koji su ignorisali dodatni poziv BH Fanaticosa da dođu pred tribinu na kojoj su bili smješteni.

Inače, Prosinečki se u intervjuu dotakao i činjenice da je legenda Crvene zvezde Dragan Džajić preuzeo Nogometni savez Srbije.

“Teško mi je pričati o situaciju tamo kod njih. Džaja ima puno godina i ima puno iskustva na tim funkcijama. Što je tako važno biti predsjednik saveza? Drago mi je da je Džaja predsjednik. Svaki predsjednik mora donijeti novac i napraviti strategiju po kojoj sve mora funkcionisati. Kako se zove predsjednik njemačkog, engleskog ili španskog saveza? Rijetki to znaju, nemojte me zaje…..i. Ne mora predsjednik biti bivši nogometaš ili nešto posebno”, rekao je Prosinečki, piše Klix.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh