Fudbal

Naredni rival “Zmajeva” u haosu: Ni Guardiola s nama ne bi napravio čudo

Minimum prilika i remi bez golova odmah na početku.

Stanislav Lobotka - raport.ba

Nogometaši Slovačke nisu izborili pobjedu u prvom dvoboju kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo 2024. u Njemačkoj. U četvrtak su remizirali s Luksemburgom (0:0).

Daleko je to od idealnog starta za selekciju koja će biti naredni rival reprezentaciji Bosne i Hercegovine. Slovaci će biti domaćini “Zmajevima” u nedjelju u Bratislavi, prenosi Raport.

Gostovanje “Zmajeva” u Bratislavi
Veznjak italijanskog Napolija Stanislav Lobotka razumije negodovanje kojim su navijači u Trnavi ispratili slovačke reprezentativce s terena.

“Oni žele da pobijedimo. S druge strane, ne mogu očekivati ​​da dečki odmah nauče novi sistem. U klubu svako igra drugačije.

Nemamo puno vremena, ali se trudimo”, rekao je Lobotka za slovačke medije.

Remi bez golova s ​​Luksemburgom kod kuće ne zvuči kao idealan početak kvalifikacija. Šta kažete?

“Ne zvuči dobro. Nažalost, moramo prihvatiti remi. Htjeli smo pobijediti. Početak utakmice nije bio dobar. Nismo bili dobri u napadu.

U drugom poluvremenu smo počeli vjerovati jedni u druge i kombinirali smo. Šanse su dolazile. Možda je trebao bolji centaršut ili dodavanje. Ako se popravimo, pobjeđivat ćemo”.

Luksemburg ima dobre igrače
Vjerovatno ste zamislili bolji ulazak u borbu za Evropsko prvenstvo 2024., zar ne?

“Oni su htjeli, mi smo htjeli tri boda. Moramo biti realni. Ponekad želiš, a nije moguće. Nema nam druge nego boriti se”.

Što je nedostajalo za pobjedu?

“Detalji u završnoj fazi. Približili smo se šesnaestercu, ali nismo uspjeli. Nije bilo boljeg tajminga.

Pokušali smo, ali smo zajedno s trenerom 30 dana. Ne možemo očekivati ​​čuda. Nalazimo se u situaciji u kojoj nemamo izbora nego nastaviti se boriti”.

Jesu li vas Luksemburžani iznenadili?

“Imaju dobre igrače, dugo su zajedno, poznaju se. Ostale reprezentacije iz naše grupe također će biti u problemu. S njima se mora računati.

Guardiola i da dođe, neće s nama napraviti čuda u četiri utakmice. Moramo to prihvatiti. Nažalost, moramo krenuti dalje i naučiti novi sistem”, rekao je Lobotka.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh