Fudbal

Komisija dala zeleno svjetlo da se Zvornička ulica preimenuje u Bulevar Ivice Osima!

Komisija za obilježavanje, čuvanje i njegovanje historijskih događaja i ličnosti Skupštine Kantona Sarajevo je jednoglasno podržala inicijativu da se ulica Zvornička preimenuje u Bulevar Ivice Osima.

Ivica Osim - Avaz.ba

Sjednica je završena za minutu, odluka usvojena, potpisana i upućena prema Skupštini Kantona Sarajevo na usvajanje.

Odluka je usvojena nakon što je Komisija tražila dopunu materijala od Općine Novo Sarajevo shodno administrativnim a formalno-pravnim uvjetima za davanje naziva ulica,

Sada je na zastupnicima Skupštine Sarajevo da izglasaju inicijativu da se Zvornička ulica, u kojoj se nalazi i stadion “Grbavica”, a u čijoj je blizini legendarni Ivica Osim rođen, odrastao i počeo fudbalsku karijeru – preimenuje u “Bulevar Ivice Osima”.

Prema informacijama do kojih je došla Federalna televizija, ukoliko bude sve završeno do kraja aprila, Općina Novo Sarajevo planira na godišnjicu smrti legendarnog bh. fudbalera i trenera, 1. maja 2023. godine obilježiti, odnosno postaviti table “Bulevar Ivice Osima”, u sadašnjoj Zvorničkoj ulici.

Dakle, adresa FK Željezničar na stadionu Grbavica trebalo bi ubuduće glasiti “Bulevar Ivice Osima 27”. prenosi “Radiosarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh