Fudbal

Dobro poznato ime stiže u Tuzlu: Bivši igrač Bayerna sjeda na klupu Slobode?

Informacije iz Tuzle, ali i Hrvatske govore da bi Danijel Pranjić mogao sjesti na klupu Slobode.

Danijel Pranjić - faktor.ba

Pranjić je 41-godišnjak iz Našica koji je imao bogatu igračku karijeru tokom koje je nastupao i za Bayern, a za reprezentaciju Hrvatske upisao je 58 nastupa.

Navodno su Sloboda i Pranjić dogovorili sve detalje i preostao je samo stisak ruke. Posao bi mogao biti ozvaničen sutra.

Pranjić je krenuo kao trener igrač na klupi Omonije na Kipru, samostalno je vodio hrvatske niželigaše Dubravu i Trnje, koje je uveo iz treće u drugu, nudili su mu se poslovi pomoćnika, ali odlučio je isprobati samostalnu karijeru.

Sloboda je bez trenera nakon odlaska Adnana Jahića koji je odstupio poslije pobjede nad Leotarom na Tušnju rezultatom 2:1. U gostujućem remiju s Veležom Tuzlake je s klupe predvodio Adnan Osmanhodžić.

Crveno-crni su trenutno sedmi na tabeli sa 24 boda, ali kakva je gužva u donjem dijelu tabele najbolje govori podatak da je posljednjeplasirani Igman udaljen samo tri boda. Poslije reprezentativne pauze na Tušnju gostuje Sarajevo, piše Faktor.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh