Fudbal

Nizozemski fudbaler vozio 200 km/h i usmrtio četverogodišnjeg dječaka

Državno odvjetništvo traži 3,5 godine zatvora za fudbalera Raija Vloeta koji je izazvao prometnu nesreću u kojoj je poginuo 4-godišnji dječak.

Raij Vloet - AFP

27-godišnji Nizozemac, koji trenutno nosi dres ruskog Urala, je u novembru 2021. godine izazvao tešku prometnu nesreću na autocesti.

Velikom se brzinom, oko 200 kilometara na sat, zabio u stražnji dio vozila u kojem se nalazila četveročlana obitelj, roditelji i dvoje djece. Nažalost, nesretni dječak je podlegao teškim ozljedama u bolnici.

Vloet je priznao da je popio dvije, tri čaše na zabavi, a onda sjeo u vozilo:

“Bio sam na zabavi u Amsterdamu, još uvijek je bilo korona, zabava je ranije završila. Trebao sam provesti noć u Amsterdamu, ali donijeli smo novu odluku – da idemo u Rotterdam. Bez razmišljanja počeo sam voziti, noga mi je bila na papučici gasa kada sam namještao tempomat i tad se dogodila nesreća”, kazao je fudbaler kojem je nekoliko puta glas zadrhtao pred sudom.

Nakon saobraćajne nesreće, pregledom je utvrđeno da je Vloet popio dvostruko više od zakonom dopuštene količine alkohola. Osim toga, policiji nije odmah htio priznati da je on sjedio za upravljačem vozila, piše AD.

Njegovo svjedočenje je uzrujalo majku nesretnog dječaka, koja je počela vikati na Vloeta: “Kako bismo, zaboga, trebali nastaviti? Sve nam je oduzeto”.

Osim zatvorske kazne, državno odvjetništvo traži i četverogodišnju zabranu upravljanja vozilo. prenosi n1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh