Fudbal

Belgijski napadač oduševio Francusku: Postigao het-trik za četiri minute

Na utakmici Klermona i Lensa Jedan od najbržih het-trikova u historiji fudbala

U 27. kolu francuske Lige 1 viđen na utakmici između Klermona i Lensa je viđen jedan od najbržih het-trika u historiji fudbala.

Ovaj vrhunski učinak je djelo mladog Loi Openda (Lois), reprezentativca Belgije koji je učestvovao i na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Utakmica je bila mirna do 31. minute kada je Openda postigao prvi gol. Samo tri minute kasnije domaća ekipa je napravila još jednu katastrofalnu grešku. Defanzivci su izgubili loptu, a Openda je ponovo odradio odličan posao pri egzekuciji.

U nevjerovatnom naletu, ni minut poslije drugog pogotka, Klermonovi defanzivci su opet napravili glupost, a Openda je i po treći put pogodio u samo četiri minute.

Utakmica je završila pobjedom Lensa 0:4, a posljednji gol na utakmici je postigao Aleksis Klod-Moris (Alexis Claude-Maurice) u 76. minuti. Openda je učestvovao i u tom golu, pošto je asistirao svom saigraču.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh