Fudbal

TRAGIČNO PREMINUO BIVŠI NOGOMETAŠ! Preživio pad s trećeg kata, lani se oženio, a onda VELIKI ŠOK

Velika tuga odjeknula je sportskom scenom u Španiji. Tragedija je odnijela mladi život, sa svim detaljima koji se još istražuju, ali sve se dogodilo naglo, u jednom trenutku.

Pelayo Novo - Novi

S 32 godine preminuo je Pelayo Novo, nekadašnji nogometaš nekoliko klubova u svojoj domovini. Kako se doznaje, na 32-godišnjeg sportaša je jučer popodne naletio vlak koji je išao iz Ovieda, a nesretni Novo udar nije preživio.

Ugašen je život koji je bio poseban, ne samo zbog dugog igranja za nekoliko klubova, Real Oviedo, Cordobu, Elche, Lugo, Cluj i Albacete, već i zbog nesreće zbog koje je Novo prije pet godina ostao osuđen na hodanje na štakama.

Tada je u jednom hotelu u Huesci pao s trećeg kata, nije bio životno ugrožen, ali karijeri nogometaša došao je kraj. U bolnici je bio dugo, ondje je na oporavku proveo čak 51 dan.

Poslije pretrpljenih povreda, Novo se okrenuo drugom sportu, tenisu u kolicima. Igrao je i međunarodne turnire, a u trenutku smrti nalazio se na 164. mjestu svjetske ljestvice u pojedinačnoj konkurenciji.

Tragedija se dogodila osam mjeseci nakon što se novo oženio s Iciar Lopez, a nakon bolne vijesti, opraštaju se Novovi bivši klubovi, s izrazima sućuti najbližima preminulog nogometaša. prenosi Novi


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh