Fudbal

Šta se dešava u Milanu? Zlatan Ibrahimović se još ne vraća na teren

Zlatan Ibrahimović bliži se povratku u redove italijanskog Milana na terenu. On ima jasan cilj na umu, prenose italijanski mediji.

Zlatan Ibrahimović - Getty

Legendarni 41-godišnji švedski napadač bosanskohercegovačkog porijekla nije upisao niti jedan nastup za Rossonere ove sezone. Nastavlja se oporavljati od operacije koljena na kraju prošle.

Ibrahimović je igrao kroz ozljedu kako bi pomogao Milanu da osvoji svoj prvi Scudetto u više od decenije. No nakon toga bio je prisiljen gledati saigrače sa strane.

Kako javlja Corriere dello Sport, Ibrahimovićev oporavak teče dobro. Jučer je prvi put radio s loptom na terenu Milanello. Time je napravio važan korak naprijed.

Švedski veteran zasad će nastaviti s individualnim radom na terenu prije nego što se vrati svojim saigračima. U klubu ne žele riskirati u Zlatanovom oporavku.

Ibrahimovićev cilj je biti spreman na vrijeme za utakmicu Milana u evropskoj Ligi prvaka protiv Tottenhama 14. februara, piše Raport.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh