Fudbal

Englez bezobrazno provocirao Hrvata nakon što je ovaj dobio crveni karton

Ćaleta-Car je prvi žuti karton dobio u prvom dijelu, a drugi četiri minuta prije kraja utakmice

Igrači Njukastla su sinoć pobijedili ekipu Sautemptona s 1:0 u prvoj utakmici polufinala Karabao kupa, a meč je obilježio i hrvatski fudbaler Duje Ćaleta-Car koji je zaradio crveni karton.

Pored Ćalete-Cara za Sautempton je prvi start upisao i nekadašnji igrač Dinama Mislav Oršić.

Oršić je svoj debi završio nakon jednoga sata igre, a Ćaletu-Cara je isključio sudija u 86. minuti. Međutim, više od samog isključenja iznerviralo ga je vjerovatno drsko ponašanje poznatog Njukaslovog provokatora.

Krilo popularnih “Svraka“ Jakob Marfi (Jacob Murphy) bahato ga je ponizio dok je on napuštao teren.

Ćaleta-Car prvi je karton dobio u prvom dijelu, a drugi pet minuta prije kraja utakmice. Njegov prekršaj isprovocirao je naguravanje s obje strane, a bijesni Ćaleta-Car zakačio se s nekoliko Njukaslovih igrača.

Marfi je to iskoristio dok je on napuštao teren, bahato mu je mahao putem. Ćaleta-Car mu je nešto dobacio, ali na licu mu se vidjela ljutnja dok je izlazio.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh