Fudbal

FK Sarajevo doveo i četvrto zimsko pojačanje

Lijevi bek Slaviša Radović je četvrto pojačanje FK Sarajevo u ovom zimskom prijelaznom roku. Radović je rođen 8. oktobra 1993. godine u Loznici (Srbija). Posjeduje i državljanstvo Bosne i Hercegovine.

Slaviša Radović - screenshot

“U naš klub dolazi iz Latvije gdje je nastupao za ekipu Liepaje.

FK Sarajevo: Radović potpisao do 2024.

Kroz karijeru je nosio dres nekoliko bh. klubova. Drine iz Zvornika, Olimpika, Radnika iz Bijeljine i Veleža. Sa Veležom je u protekloj sezoni osvojio Kup BiH. U Srbiji je nastupao za Vojvodinu, Voždovac i Zemun.

FK Sarajevo i Slaviša Radović potpisali su ugovor do ljeta 2024. godine”, objavio je Fudbalski klub Sarajevo.

Prije Radovića, bordo klub su pojačali stoper Ilija Martinović (29), veznjak Almedin Ziljkić (26) i napadač Renan Oliveira (25).

Ziljkić je stigao iz slovenske Olimpije. Za skoro dvije godine igranja za “Zeleno-bijele” postigao je osam golova u 51 utakmici. Upisao je dva meča za reprezentaciju BiH.

Brazilac Renan Oliveira na Koševo stiže iz ukrajinskog Kolosa.

Renan igrao kvalifikacije za Ligu prvaka

Proteklu godinu proveo je na posudbi u litvanskom Žalgirisu sa kojim je imao izuzetno uspješnu sezonu. Renan je sa 17 golova u 29 utakmica bio najbolji strijelac šampionata.

Sa Žalgirisom je prethodnog ljeta nastupio u kvalifikacijama za Ligu prvaka i Evropsku ligu, kao i u grupnoj fazi Konferencijske lige.

Ukupno je odigrao 14 evropskih utakmica, postigavši tri pogotka uz jednu asistenciju.

Stoper Martinović karijeru je započeo u Lovćenu. Kasnije je još nastupao i za Aluminij, Maribor, Chernomorets i Dečić.

Posljednji angažman je imao u Uzbekistanu u Pakhtakoru. Upisao je tri nastupa za selekciju Crne Gore, piše Raport.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh