Fudbal

Saudijci zbog Ronalda i Georgine promijenili zakon, strogo pravilo ne važi za njih

Portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo i njegova partnerica Giorgina Rodriguez stigli su u Saudijsku Arabiju nakon što je napadač prošle sedmice potpisao unosan ugovor za Al-Nassr, a zbog njihovog zajedničkog života Saudijci su napravili veliki izuzetak.

Cristiano Ronaldo - Reuters

Naime, Ronaldo i Georgina nisu vjenčani, a u Saudijskoj Arabiji nije dozvoljeno da nevjenčani par živi zajedno.

Ipak, arapska država je bila prisiljena dati izuzeće za Ronalda i Georginu, budući da je Portugalac planetarno popularna zvijezda te da su ga navijači s oduševljenjem i u velikom broju dočekali u Rijadu.

Zakon do prije nekoliko dana nije dozvoljavao vanbračnu zajednicu, ali bračni status Cristiana Ronalda natjerao je saudijsku državu da promijeni zakon samo za njega i njegovu vjerenicu.

Ronaldo je sa saudijskim nogometnim gigantom potpisao ugovor do ljeta 2025. godine, a u Riyadhu će zaraditi pravo bogatstvo i očekuje se da u budućnosti bude jedan od promotora Saudijske Arabije u svijetu.

Osnovna plata Ronaldu u Al-Nassru će biti oko 70 miliona eura, no zajedno sa bonusima i sponzorskim ugovorima Portugalac će zarađivati 200 miliona eura godišnje, odnosno 500 miliona za čitav ugovor. prneosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh