Fudbal

Nevjerovatna ideja: Poznato šta će u Kataru uraditi sa sobom gdje je Mesi spavao

Za razliku od drugih reprezentacija koje su kao svoje baze izabrale luksuzne hotele, Argentinci su koristili studentski smještaj katarskog univerziteta

I dok se stanje u Argentini, nakon osvajanja naslova svjetskog nogometnog prvaka, lagano vraća u normalu, sad bi “ludilo” moglo ponovno stići u Dohu. Naime, University of Qatar, koji je bio domaćini Argentini, odlučio je prostorije u kojima su boravili Argentinci, s naglaskom na sobu u kojoj je spavao Lionel Mesi, pretvoriti u muzej,piše Avaz.

Svi se sjećamo s koliko su strasti brojni građani Dohe, jer u glavnom katarskom gradu živi puno radnika iz Indije, Pakistana, ali i susjednih zemalja, navijali za Argentinu, tačnije za Lionela Messija. I sada će njima, naravno i brojnim drugim turistima, uposlenici kompleksa “University of Qatar” u kojem se smjestila argentinska reprezentacija, otvoriti vrata kako bi mogli osjetiti malo “Messijevog štiha”.

Koristili studentski smještaj
Podsjećamo, za razliku od drugih reprezentacija koje su kao svoje baze izabrale luksuzne hotele, Argentinci su koristili studentski smještaj katarskog univerziteta.

– Nekoliko puta smo obišli studentski kampus i uvjerili se da je najbolji izbor. Roštilj je igračima i svima u stručnom štabu jako važan. Znamo da su druge reprezentacije odabrale luksuzni smještaj, ali nama je u fokusu osvajanje Svjetskog prvenstva. Da bismo to ostvarili, igrači se moraju osjećati kao kod kuće – rekao je za argentinske medije neimenovani izvor iz reprezentacije pri ulasku Gaučosa u ovaj prostor.

Naravno, taj kampus nije odabran slučajno ili zbog skromnosti argentinskih igrača. Imali su Mesi i društvo u njemu sve što im je nužno, odnosno imali su više slobode i prostora gdje ih niko nije mogao uznemiravati. Pa su čak mogli i roštiljati.

Zadržali sve predmete
Nakon što su Argentinci napustili prostor kampusa nakon osvajanja naslova svjetskog prvaka, mnoge je zanimalo kako izgleda soba u kojoj je spavao Mesi, a potom su čelnici tog univereziteta došli na odličnu ideju. Naime, oni su odlučili da će od sobe u kojoj je Mesi spavao tokom Mundijala u Kataru napraviti mali muzej i svi će imati priliku posjetiti njegovu sobu. Muzej bi uskoro trebao biti i svečano otvoren.

Oni su zadržali sve predmete koji su ostali u sobi nakon Mesija, a na zidu će biti i potpisan dres argentinskog kapitena koji je poklonio domaćinima. Ova ideja oduševila je fudbalsku javnost, ali i ljude u Kataru koji žele vidjeti u kojoj sobi je Mesi boravio mjesec dana i gdje je provodio vrijeme.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh