Fudbal

Francuzi savladali Maroko i zakazali finale sa Argentinom

“Trikolori” brane titulu svjetskog prvaka

Maroko. Francuska - Twitter

Fudbaleri Francuske drugi su finalista Svjetskog prvenstva u Kataru. „Trikolori“ su u polufinalu u zanimljivoj utakmici savladali senzaciju ovog Mundijala selekciju Maroka (2:0).

Francuzi su poveli već u 5. minuti kada se Teo Ernandez (Theo Hernandez) najbolje snašao i poslao loptu u mrežu marokanskog gola. Aktuelni svjetski prvaci su silovito napadali, imali još dvije odlične prilike, pogodili su i stativu, ali nije bilo drugo gola.

U finišu prvog dijela su se probudili i Marokanci, a spektakularan pokušaj „makazicama“ Javida El Jamika (Jawid El Jawiq) je završio u stativi.

Marokanci su u drugom poluvremenu žestoko napali, pokušavali su doći do poravnanja rezultata, ali nisu uspjeli. “Lavovi s Atlasa” su imali nekoliko dobrih prilika, ali nije bilo promjene rezultata. I onda je selektor Francuske Didije Dešam (Didier Deschamps) na teren poslao Randala Koloa Muanija, koji je samo 47 sekundi po ulasku u igru u 79. minuti jedan odbitak pospremio u mrežu za konačnih 2:0. 

Njemu je ovo bio prvijenac za državni tim Francuske. “Trikolori” će u nedjelju braniti titulu svjetskog prvaka protiv Argentine koja je u polufinalu bila bolja od Hrvatske. prneosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh