Fudbal

Japanci u suzama napustili stadion, selektor se poklonio Vatrenima

Japance, one na terenu i oni na tribinama stadiona Al Janoub, teško je pogodio poraz i ispadanje od fudbalske reprezentacije Hrvatske u osmini finala SP-a u Kataru.

Hajime Moriyasu - Reuters

Nakon herojskih odbrana hrvatskog golmana Dominika Livakovića, i pobjede Vatrenih, Japanci su u suzama izašli sa terena, a brojni navijači reprezentacije zemlje izlazećeg sunca također su bili potreseni.

Ono što je najzanimljivije je potez koji su zabilježili objektivi agencije Reuters u trenutku kada se selektor Japana Hajime Moriyasu, kao što je dio japanske kulture, poklonio pobjednicima meča, ali i njegovim izabranicima koji su se borili do samoga kraja.

Japan je jedno od najugodnijih iznenađenja Mundijala. U prvom kolu grupne faze savladali su Njemačku sa 2:1, zatim su iznenađujuće poraženi od Kostarike 1:0, a u posljednjem kolu takmičenja po grupama obezbijedili su prolazak u osminu finala pobjedom nad Španijom nakon novog preokreta. Na kraju je bilo 2:1. prneosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh