Fudbal

Gvardiola produžio ugovor sa Sitijem do 2025.

Trener fudbalera Mančester sitija Pep Gvardiola produžio je ugovor sa klubom do 2025. godine, saopštio je danas aktuelni engleski prvak.

Pep Guardiola - Nezavisne.com

Španskom treneru je ugovor isticao na kraju sezone. Gvardiola je u Siti došao 2016. godine i od tada je osvojio četiri titule u Premijer ligi, četiri titule u Liga kupu, dva Komjuniti šilda i jedan FA kup.

U sezoni 2020/21. sa Sitijem je došao do finala Lige šampiona, u kojem su poraženi od Čelsija.

“Ne mogu dovoljno da se zahvalim svima u klubu što su mi ukazali povjerenje. Od prvog dana sam osjetio nešto posebno ovdje. Ne mogu biti na boljem mjestu”, rekao je 51-godišnji trener.

Gvardiola je Siti vodio na 374 utakmice i nalazi se na drugom mjestu iza Lesa Mekdauela (587).

“I dalje imam osjećaj da zajedno možemo mnogo toga da postignemo i zato želim da ostanem i nastavim da se borim za trofeje”, istakao je Gvardiola.

U dosadašnjoj karijeri Gvardiola je vodio Barselonu i Bajern iz Minhena.

Siti poslije 14 utakmica ove sezone zauzima drugo mjesto na tabeli Premijer lige sa 32 boda, pet manje u odnosu na vodeći Arsenal, piše Beta.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh