Fudbal

Manchester United mu ništa neće platiti za raskid! Evo koliko je novca izgubio Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo - AFP

Cristiano Ronaldo se oprostio od 16 miliona funti (18,4 miliona eura) nakon što je potvrđeno da je napustio Manchester United.

Ronaldov odlazak dogovoren je obostranim prekidom saradnje.

Međutim, Daily Mail otkriva da United nije platio nikakvu kompenzaciju za preostalih sedam mjeseci njegovog ugovora vrijednog 500.000 funti sedmično na Old Traffordu.
Manchester United se oglasio

Odlazak legendarnog portugalskog nogometaša ozvaničen je u utorak poslijepodne. Tada je United potvrdio vijest u saopćenju od 67 riječi.

Klupski advokati pokušavali su da “pocijepaju” ugovor otkako je Ronaldov eksplozivni intervju sa Piersom Morganom emitovan u dva dijela prošle sedmice.

Kratka izjava objavljena u utorak uveče glasila je:

“Cristiano Ronaldo će napustiti Manchester United po obostranom dogovoru, sa trenutnim stupanjem na snagu.

Klub mu se zahvaljuje na njegovom ogromnom doprinosu u dva perioda na Old Traffordu. Postigao je 145 golova u 346 nastupa. Želimo njemu i njegovoj porodici sreću u budućnosti.

Svi u Manchester Unitedu ostaju fokusirani na nastavak napretka tima pod vodstvom Erika ten Haga i zajednički rad na postizanju uspjeha na terenu”, glasilo je saopćenje.

Ronaldo je objavio vlastitu izjavu nakon te vijesti.

“Nakon razgovora s Manchester Unitedom, zajednički smo se dogovorili da prijevremeno raskinemo ugovor. Volim Manchester United i volim navijače.

To se nikada neće promijeniti. Međutim, čini mi se da je pravo vrijeme da potražim novi izazov. Želim timu puno uspjeha u nastavku sezone i u budućnosti”, naveo je 37-godišnji napadač.
Brzo se obračunali

Ronaldova pozicija u engleskom velikanu postala je neodrživa nakon što je u intervjuu kritikovao klub, vlasnike (američka porodica Glazer), trenera Erika ten Haga i saigrače.

United je želio da se obračuna sa Ronaldom što je prije moguće.

Trebalo im je samo četiri dana da mu pokažu vrata. Međutim, klub nije bio voljan da se uplete u sudsku bitku sa jednim od svojih najvećih igrača ikada.

Članovi porodice Glazer, izvršni direktor Richard Arnold, sportski direktor John Murtough i trener Ten Hag zaključili su da je Ronaldo spalio svoje mostove na Old Traffordu.

Odlučili su da mu više nema povratka u klub.

Odbacili su ideju o disciplinskim mjerama nakon što je Ronaldo bio izbačen iz ekipe i prisiljen da samostalno trenira prošlog mjeseca.

Razlog je bilo odbijanje da uđe kao zamjena u meču engleske Premier lige protiv Tottenhama, prenosi Raport.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh