Fudbal

Već mu traže zamjenu. Asmir Begović na izlaznim vratima Evertona

Asmir Begović vjerovatno će napustiti redove Evertona.

Asmir Begović - Agencije

Prenose to engleski mediji koji naglašavaju da će engleski premierligaš “morati donijeti niz teških odluka u 2023. godini.”

“I ne mislimo samo na budućnost Franka Lamparda. Šef Toffeesa pod sve većim povećalom nakon niza od šest poraza u osam utakmica u svim takmičenjima”, prenosi HITC.

Ugovori Yerryja Mine, Toma Daviesa, Androsa Townsenda, Abdoulayea Doucourea, Seamusa Colemana i Salomona Rondona istječu za manje od 12 mjeseci, navodi ovaj izvor.

S obzirom na trenutnu formu, teško je tvrditi da će bilo kome od gore spomenutih biti ponuđeni novi uvjeti.

A čini se da je proces zamjene još jednog igrača koji će biti bez ugovora, 35-godišnjeg golmana Asmira Begovića, već uveliko u toku.

Begović je bio jedan od rijetkih koji je mogao držati glavu uspravnom nakon poniženja u engleskom Liga kupu. U tom je susretu klub iz Liverpoola je ponižen sa 1:4 protiv Bournemoutha.

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine je spriječio da rezultat postane još gori.

Međutim, Evertonova potraga za mlađim čuvarem mreže sugerira da će on biti jedna od prvih žrtava dugo očekivanog remonta.

Prema 90Min, u Everton su veliki obožavatelji Bricea Sambe. Ovaj golman (28) trenutno blista u francuskom Lensu. U Evertonu ga planiraju dovesti kao alternativu prvom golmanu Jordanu Pickfordu.

Begović je ove sezone branio u tri meča za Everton. Jednom je čuvao mrežu u engleskoj Premier ligi. Dva puta je branio u Liga kupu. Primio je četiri gola, piše Raport.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh