Fudbal

Musemić: Pitanje je koliko će igrači biti motivisani i spremni da pokažu najbolje što mogu na SP

Nakadašnji bh. internacionalac u favorite SP-a ubraja Brazil, Argentinu, Njemačku i branitelja naslova Francusku.

Husref Musemić - Sport1.ba

Trofejni bosanskohercegovački fudbalski stručnjak Husref Musemić četiri dana uoči početka Svjetskog prvenstva u Kataru u izjavi za Fenu naveo je da se radi o “najvećem mogućem fudbalskom događaju u svijetu, kojeg brojni ljubitelji s nestpljenjem očekuju”.

Prvi put se igra u ovom terminu u zemlji koja je ima otežane klimatske uslove. Vidjet ćemo kakav će kvalitet fudbala biti. Veliko je pitanje koliko će igrači biti motivisani, obzirom da su tek prekinuli prvenstva i otišili relativno umorni iz svojih klubova. Bez obzira što je igranje za reprezentaciju čast, pitanje je koliko će biti spremni da pokažu najbolje što mogu“, kazao je Musemić.

Nakadašnji bh. internacionalac u favorite SP-a ubraja Brazil, Argentinu, Njemačku i branitelja naslova Francusku.

Također Španija je tu, možda se neko pojavi neplanirano, kao što je to ranije uvijek bilo. Zato i jeste draž tog takmičenja, ta neka neizvjesnost. Uglavnom tih pet, šest reprezentacija su favoriti. Možda Hrvatska uđe u krug ekipa koje mogu da naprave više, pa čak i Srbija, iako ima tešku grupu sa Brazilom, Švicarskom i Kamerunom. Srbija ima dobru reprezentaciju, bar na papiru, ali šta će uraditi u Kataru to ćemo da vidimo“, kazao je Musemić, piše fena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh