Fudbal

Šok: Preminuo poznati francuski sudija, srušio se na treningu

Svijet fudbala jutros je potresla nova tragedija. Poznati francuski sudija Johan Hamel preminuo je sinoć u 42. godini života.

Johan Hamel - AFP

Hamel je kako prenose francuski mediji doživio težak moždani udar i nažalost nije mu bilo spasa.

Arbitru je pozilo tokom jednog treninga. Unija francuskih sudija (SAFE) prenosi kako se samo srušio, a nakon ukazane pomoći liječnika konstatovan je moždani udar.

“Sudijska organizacija je u žalosti. Naš kolega i prijatelj, Johan Hamel, preminuo je u 42. godini života. Izražavamo saučešće porodici i prijateljima. Johan, nedostajat ćeš nam”, saopštili su iz sudijske organizacije.

U zadnjem kolu, pred mundijalsku pauzu, nije bio glavni sudija, ali je na meču između Paris Saint Germaina i Auxerrea bio dio tima u VAR sobi.

Sudija u najelitnijem rangu francuskog takmičenja bio je od sezone 2016/17, a u karijeri je sudio 311 mečeva u svim takmičenjima. prneosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh