Fudbal

CAS poništio odluku N/FSBiH: Predsjedniku Veleža Šemsudinu Hasiću ukinuta suspenzija!

FK Velež je upravo objavio da je od strane CAS-a (Sud za sportsku arbitražu u Lozani) ukinuta suspenzija gospodinu Šemsudinu Hasiću.

“Iz švicarske Lozane je danas stigla presuda Suda za sportsku arbitražu (CAS) kojom je u potpunosti ukinuta suspenzija gospodinu Šemsudinu Hasiću na obavljanje pozicije predsjednika FK Velež Mostar odnosno bilo koje druge funkcije vezane za fudbal u našoj zemlji, a koju je donio Fudbalski/Nogometni savez BiH.

Podsjetimo, suspenziju je Hasić dobio nakon prekinute utakmice između Veleža i banjalučkog Borca, igrane u septembru 2021. godine.

Više informacija i detalje presude CAS-a po ovom slučaju donosimo uskoro na službenim internetskim stranicama FK Velež Mostar”, objavio je mostarski klub na svojoj Facebook stranici.

Inače, suspenzija Hasiću izazvala je mnogo bure kada je donesena, a na tu temu je za SportSport.ba tada govorio prvi čovjek Disciplinske komisije Fudbalskog saveza BiH Goran Kosorić.

“Ne radi se samo o dešavanjima na meču Veleža i Borca. Hasić je prijavljen od glavnog sudije meča i to zbog prijetnji upućenih mu prije početka. Parafraziram, rekao mu je da će ga u životu oštetiti onoliko koliko on ošteti Velež. No, u obzir je uzeto konstantno kršenje Pravilnika od strane gospodina Hasića. Četiri prijave su podnešene protiv njega i niti na jednu se nije očitovao.

Posljednja u nizu i to nakon novčane kazne je ona vezana za istup u medijima nakon utakmice Željezničar – Velež. Dakle, kazna nije donešena vezano samo za nedavna dešavanja u Mostaru i prijavu glavnog sudije meča. Mi smo pravnici, radimo onako kako nam struka nalaže, a sve kako bi korist imao bosanskohercegovački fudbal. Bitno je i što sve odluke donesene jednoglasno, pa i ona jučerašnja”, objasnio je Goran Kosorić, predsjednik Disciplinske komisije Fudbalskog saveza BiH.

Podsjetimo, nekoliko sumnjivih sudijskih odluka izazvalo je pravu buru negodovanja domaćih navijača na spornom meču Veleža i Borca, ali i igrača, a nemile scene su uslijedile u 82. minuti meča, te nekih sat i pol nakon meča kada su huligani u jednom tunelu zapalili automobil službenih lica te ih sa šipkama fizički napali.

Na kraju je meč registrovan u korist Borca 0:3, a Hasić je dobio suspenziju koja je sada ukinuta. Također, Veležu su tada oduzeta tri boda, stadion je suspendovan na šest utakmica, te su morali platiti 10.000 KM kazne.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh