Fudbal

Džeko o 15-godišnjoj dominaciji: Možda su drugi iznenađeni, ja nisam

Bh. napadač Edin Džeko nakon dva gola protiv Atalante poručio je da nije iznenađen sjajnom formom ove sezone, jer već godinama igra na vrhunskom nivou, a otkrio je i da želi ostati u Interu naredne sezone.

Edin Džeko - Hayat

Našem igraču je ovo bio šesti pogodak u Seriji A ove sezone, a tome je dodao i tri asistencije.

“Počeli smo kao i obično, usporeno, pa smo se probudili nakon primljenog gola. Kad se dobro završi sve je u redu, a kad izgubiš, nije dobro ništa… Danas smo se mučili protiv Atalante koja je uvijek opasna. Kao što rekoh, probudili smo se i odigrali smo odličnu utakmicu”, rekao je Džeko pa se osvrnuo i na svoje sjajne partije.

“Igram ovako više od 15 godina. Nisam iznenađen, ali možda drugi jesu. Napoli? Nada je da dobijemo sljedeću. Kao što uvijek kažem, morate da gledate naprijed, a ne nazad. Čestitam Napoliju koji radi velike stvari i u Ligi prvaka, ali prvenstvo je još dugo.”

Nezaobilazna tema je i Dijamantov ugovor s Interom koji ističe na ljeto, a napadač Intera ne krije da prije svega želi ostati na Meazzi.

“Stvarno želim da igram ovdje kao i sada, tu sam do juna, a onda ćemo vidjeti”, poentirao je Džeko.

Inter će u narednom kolu poslije nove godine dočekati Napoli u velikom derbiju Serije A, pieš Klix.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh