Fudbal

Navijači Juventusa vrijeđali Edina Džeku. On im uzvratio gestom zbog koje bi mogao biti kažnjen

Inter je sinoć poražen od Juventusa, a meč je obilježio trenutak kada su navijači Juventusa vrijeđali Edina Džeku.

Edin Džeko - raport.ba

Bilo je 2:0 za Staru damu, a tokom utakmice su pristalice tima iz Torina, odnosno navijači Juventusa vrijeđali Edina Džeku.

Skandirali su Dijamantu navijači Juventusa da je Cigan, a italijanski mediji objavili su da je tom prilikom i Džeko napravio “gadan gest”.

Naime, Džeko se, kako se može vidjeti i na videosnimku, uhvatio za međunožje i tako poslao poruku navijačima, prenosi SCSport.

Kako piše Calciomercato, Džeko bi zbog ovog poteza mogao biti suočen sa suspenzijom na jednu utakmicu. Ali vjerovatnije je da će dobiti novčanu kaznu, dok bi kažnjen trebao biti i Juventus zbog pogrdnog skandiranja navijača…

Inače, već dugo se piše o tome ostaje li Edin Džeko u redovima Intera. Pitanje je to koje intrigira mnoge navijače s obzirom na to ugovor bosanskohercegovačkog napadača sa italijanskim velikanom istječe na kraju ove sezone.

Italijanski mediji najavljuju da bi uskoro mogla pasti odluka o tome da li će 37-godišnji nogometaš produžiti ugovor sa klubom iz Milana.

Kako prenosi Sempreinter, klub bi tokom predstojeće pauze zbog Svjetskog prvenstva u Kataru mogao riješiti ugovorne situacije sa više igrača. Među njima su Edin Džeko, bek Matteo Darmian i golman Samira Handanovič.

Tuttosport izvještava da bi Nerazzurri mogli iskoristiti pauzu kao priliku za početak razgovora o mogućim novim poslovima za spomenuti trojac.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh