Fudbal

De Bruyneovo savršenstvo za prvo mjesto tabele

Fudbaleri Manchester Cityja ponovo su, makar nakratko, lideri tabele engleske Premier lige.

Kevin de Bruyne - reuters

Izabranici Pepa Guardiole u subotu su kao gosti na „King Power“ stadionu pobijedili Leicester rezultatom 1:0 (0:0). Gol je postigao Belgijanac Kevin de Bruyne – bio je to prelijep udarac direktno iz slobodnjaka.

„Građanima“ je ovo bila deveta pobjeda u sezoni, a sada imaju 29 bodova, jedan više od Arsenala, koji svoju utakmicu 14. kola igra u nedjelju od 15 sati na domaćem terenu protiv Nottinghama.

Leicesteru je ovo bio drugi poraz zaredom – sa 11 bodova nalaze se dva mjesta i jednu poziciju iznad zone ispadanja.

Prijetio je nekoliko puta u prvom poluvremenu domaći tim, ali je na vodstvo ipak morao da sačeka.

Jedini pogodak na utakmici viđen je u 49. minutu, kada je Kevin de Bruyne postigao gol direktnim šutem iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara. Bio je to treći gol u sezoni za belgijskog vezistu, koji dosad ima i 9 asistencija.

Međutim, do kraja susreta bio je City u podređenom položaju. Tielemans je šutirao u 54. minutu, ali je Ederson bio siguran. U 77. je Ihenacho umalo promašio kada je pucao sa ivice šesnaeserca. Pretili su i Justin, Castagne, Daka, a naposlijetku smo umalo vidjeli i autogol kada se lopta od Rubena Diasa ipak odbila u gol-aut.

„Ederson je bio izuzetan. Ponekad samo pričamo o tome kako je kvalitetan u distribuciji lopte, a sada je imao i neke sjajne odbrane.Pokazali smo da možemo da pobjeđujemo i bez Erlinga Haalanda“, izjavio je posle utakmice Kevin de Bruyne.

Fantastični Norvežanin, najbolji strijelac Premijeršipa sa 17 golova, izašao je na utakmici LŠ sa Borussijom iz Dortmunda zbog manjih problema sa stopalom i temperaturom, a nije zaigrao ni protiv Leicestera.

U narednom kolu City će dočekati Fulham petog novembra, a prethodno ih u srijedu, takođe na domaćem „Etihadu“ očekuje posljednja utakmica grupne faze u Ligi šampiona – Guardiolinom timu u goste dolazi Sevilla. City je već obezbijedio plasman u nokaut fazu.

City je prekinuo niz od dvije pobede Lisica (savladali Leeds i Wolverhampton), a sa solidnim partijama ekipa sa King Powera će pokušati da nastavi petog novembra kada gostuju Evertonu, piše Sport klub.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh