Fudbal

Napadač Real Madrida Karim Benzema osvojio Zlatnu loptu za najboljeg igrača svijeta!

Francuski napadač iz redova Real Madrida Karim Benzema, prema očekivanjima, osvojio je Zlatnu loptu, najveće individualno priznanje u svijetu fudbala.

Karim Benzema osvojio Zlatnu loptu - twitte

Fantastični napadač Real Madrida iza sebe ima nekoliko sjajnih sezona, a posebno impresivna bila je prethodna kada je s Realom osvojio Ligu prvaka i La Ligu. Postigao je ukupno 44 gola i dodao 15 asistencija u 46 utakmica.

Zlatnu loptu dodijelio mu je nekadašnji trener Real Madrida i legenda francuskog fudbala Zinedine Zidane.

Najbolji mladi igrač svijeta je Barcelonin vezista Gavi, najbolji napadač također Barcelonin Robert Lewandowski, a najblji golman Thibaut Courtois.

Drugo mjesto u izboru za Zlatnu loptu osvojio je nekadašnji napadač Liverpoola, a današnji napadač Bayerna Sadio Mane, dok je na trećem mjestu Kevin De Bruyne iz Manchester Cityja, piše Radio Sarajevo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh