Fudbal

Mostarski derbi: Zrinjski uzeo tri boda protiv Veleža, sada su prvi na tabeli

Ekipa Zrinjskog uspjela je stići do nove pobjede, pošto je u velikom mostarskom derbiju savladala Velež sa minimalnih 1:0. Bio je to zaostali meč 6. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a s nova tri boda su Plemići zasjeli na lidersku poziciju na tabeli, te se čini da će ih odatle teško neko skinuti.

Velez Zrinjski - Facebook

Za pobjedu tima Sergeja Jakirovića nad Rođenim, pogodio je Almir Bekić, koji je još na otvaranju utakmice postigao nevjerovatan gol sa skoro 30 metara.

Sada Zrinjski ima dva boda više od drugoplasiranog Širokog Brijega, te utakmicu manje od tima s Pecare. Podsjetimo, ostalo je da Plemići nadoknade još meč 7. kola protiv Tuzla Cityja, piše SC.

Već na ulasku u treću minutu Zrinjski je zaprijetio nakon prekida. Ivan Jukić je ubacio, a Hrvoje Barišić glavom šutira preko gola.

Potpuno je dominirao Zrinjski i u 9. minuti odigrava prelijepu akciju, te dolazi do velike prilike. Niko Janković je glavom spustio loptu za Silvija Ilinkovića, ali Amar Kvakić blokira njegov šut u zadnji trenutak. No, poslije kornera koji je došao nakon toga nije bilo spasa za Rođene.

Janković je odigrao povratnu loptu za Almira Bekića, on s gotovo 30 metara silovito šutira, a lopta od prečku završava u mreži gola Veleža za 1:0! Spektakularan je to bio gol lijevog beka Plemića.

U 13. minuti se iznenada, nakon jedne duge lopte Adina Bajrića, ukazala šansa za Đorđa Pantelića. Pretrčao je Hrvoja Barišića, ali ga je stoper Zrinjskog na kraju uspio izblokirati.

Moglo je zatim jako opasno biti po Slavišu Bogdanovića nakon loše reakcije Kvakića, ali na njegovu sreću Janković nije dobro primio loptu u kaznenom prostoru.

Opasan je centaršut u 23. minuti uputio Emir Halilović, ali Jovan Blagojević nije uspio zahvatiti loptu i ona je otišla malo pokraj stative.

Jukić potom sjajno probija po lijevoj strani, ali potom sebi daje prejak for i Bogdanović stiže prije do lopte. Petar Sučić u 34. minuti gubi loptu na tridesetak metara od svog gola, ali na kraju je Zajmović izblokiran u dobroj poziciji.

Zrinjski dugo nije prijetio, a onda je u 43. minuti mogao do drugog gola. Mario Tičinović je, ipak, šutirao pokraj gola.

Prvo uzbuđenje u nastavku vidjeli smo u 51. minuti nakon diskutabilno dosuđenog faula za Zrinjski u opasnoj zoni. Janković je centrirao, a Bogdanović vrhovima prstiju odbija loptu van kaznenog prostora.

Jako mirno je bilo u drugom poluvremenu, pa nismo gledali mnogo uzbuđenja pred niti jednim od golova. U 67. minuti je moglo biti opasno po goste. Sučić je povukao opasnu kontru, ali na kraju je sve uprskao lošim dodavanjem za Bilbiju, koje je jednostavno moralo biti daleko bolje…

U 82. minuti smo napokon vidjeli jednu priliku u drugom dijelu. Rezervista Matija Malekinušić je šutirao glavom, ali neprecizno.

Do kraja je ostalo 1:0. prneosi “Radiosarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh