Fudbal

Modrić obradovao malog heroja iz Mariupolja koji je ostao bez roditelja

Mali Ilija je tokom invazije na Mariupolj ostao bez oba roditelja, a Šahtar i Srna pronašli su porodicu koja ga je udomila.

Ilija Kostuševič i Luka Modrić - screenshot

Devastirani ukrajinski fudbal kojega na evropskoj sceni zastupa Šahtar iz okupiranog Donjecka sinoć je ugostio madridski Real Varšavi. I protiv aktualnog evropskog prvaka žilavi su Ukrajinci, predvođeni trenerom Igorom Jovičevićem, držali rezultatsku prednost sve do pete minute sudijske nadoknade kada je stoper gostiju Antonio Ridinger (Rudiger) izjednačio rezultat na 1:1.

No, u središtu medijske pažnje nakon utakmice nije bio tamnoputi Nijemac već Luka Modrić. Kapetan hrvatske reprezentacije u igru je ušao u 57. minuti, a po završetku duela imao je „posebnu misiju“. Upoznao se sa sedmogodišnjim ukrajinskim dječakom Ilijom Kostuševičem i poklonio mu dres. Susret je organizirao sportski direktor ukrajinskog prvaka i bivši reprezentativac Hrvatske Dario Srna, prenose SN.

Mali Ilija je tokom invazije na Mariupolj ostao bez oba roditelja, a Šahtar i Srna pronašli su porodicu koja ga je udomila. A kako je Ilija veliki fan Luke Modrića, Srna mu je upriličio susret s njim, piše Avaz.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh